Geschiedenis

Afdrukken

Judoteam Agglorex Lommel werd onder het doopvont gehouden in het voorjaar van 1965.
Er werd een demonstratie gegeven en ongeveer 20 liefhebbers schreven zich in en meteen was dit de start van de judosport in Lommel.
De trainingen werden verzorgd door Marcel Bauwens (3 de Dan), die in meerdere clubs lesgever was. In die tijd trainden de judokas nog op jutten zakken die volgepropt waren met doeken en hierover werd een zeil getrokken.

In de begin jaren 70 was het Mattie Theeuwen (2 de Dan) die de sportieve leiding op zich nam en langzaam maar zeker begonnen onze Lommelse judokas te presteren op tornooien en kampioenschappen. Het was eveneens in de jaren 70 dat meerdere Lommelse judokas hun zwarte gordel wisten te behalen.

In 1978 werd Jean-Jacques Mélotte (6 de Dan) verzocht de sportieve leiding op zich te nemen. Hij was een judoka van het eerste uur en was vooral gekend omwille van zijn verfijnde techniek. Onder zijn deskundige leiding groeide de club uit tot een van de grootste en sterkste van België.

Intussen behaalden meer dan 100 judokas hun felbegeerde zwarte gordel maar vooral op competitief vlak ontpopte Lommel zich als een echte toonaangever.
Zo behaalden onze judokas jaarlijks vele provinciale, regionale en nationale medailles. Heidi Rakels, Ann Simons, Kathleen Witters, Dennis Hendriks en Jorick Lemmens plaatsten zich zelfs voor het EK en was de Bronzen medaille van onze Lommelse judoka Ann Simons op de Olympische Spelen van Sydney een hoogtepunt uit onze geschiedenis.
In ploegverband verbaasde onze club vriend en vijand door in alle afdelingen de titel te behalen en in het seizoen 2002-2003 de titel te pakken in allerhoogste afdeling nl de Ere-Afdeling. Tijdens het Nationaal Kampioenschap van 2009 behaalden de Lommelse judokas maar liefst 8 medailles waarvan 3 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen en was hiermee de beste club van heel Belgie.

De laatste jaren is onze club meer dan tevoren bezig met de toekomst en dit door een doelgericht jeugdbeleid te voeren en hierin word onze hoofdtrainer Jean-Jacques Mélotte bijgestaan door een goed gestructureerd trainerskorps en dit om in de volgende jaren ook weer geschiedenis te kunnen schrijven.

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews